COP19 Side-event: GHG Emissions Reduction Potential in Asia for the Two Degree Target

■ Date & Time: 16:30-18:00, Friday, 15 November 2013COP19
■ Venue: Japan pavilion at COP19
Co-organisers: Low Carbon Asia Research Network (LoCARNet)
National Institute for Environmental Studies (NIES)
Institute for Global Environmental Strategies (IGES)

To stabilise the global climate, it is vital to tackle the growing increase of GHG emissions from developing countries.  In particular, proactive actions should be taken in emerging Asia.  This side-event is based on the discussions at the LoCARNet 2nd Annual Meeting in July 2013 in Yokohama, Japan, and aims to introduce some challenges dealt with in Asia, including presenting analysis on GHG reduction potentials using the AIM model by researchers in Asia; evaluating the reductions target in each country; and suggesting necessary policies to implement efficient reductions in each country. The side-event would like to facilitate further discussions how Asia can reduce GHG emissions towards attaining the two degree stabilisation target.

Presentations
https://lcs-rnet.org/cop19_locarnet2013/

Outline of presentations and discussions

Programme:

MC: Dr. Junichi Fujino, NIES, Japan

16:30-16:35 (5 mins) Opening RemarksMr. Kotaro Kawamata, Ministry of the Environment, Japan
16:35-16:45 (10 mins) Introduction of the Low Carbon Asia Research Network (LoCARNet)Dr. Shuzo Nishioka, LoCARNet/IGES, Japan
16:45-16:55 (10 mins) Asia’s Low Carbon Future: Can Asia Change the World through Leapfrogging?Dr. Mikiko Kainuma, NIES, Japan
16:55-17:05 (10 mins) We can go to the Pathway for the 2 degree global target – China’s CO2 emissionDr. Jiang Kejun, Energy Research Institute (ERI), National Development and Reform Commission, China
17:05-17:15 (10 mins) Mitigation Potential towards achieving global 2OC Stabilization Target: Assessment for IndiaProf. Priyadarshi R. Shukla, Indian Institute of Management Ahmedabad (IIMA), India
17:15-17:25 (10 mins) Developing Malaysia LCS Scenario Vision 2020 and 2030Prof. Ho Chin Siong, Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Malaysia
17:25-17:55 (30 mins) Q&A
17:55-18:00 (5 mins) Closing

Related publication:
LoCARNet synthesis report: https://lcs-rnet.org/pdf/publications/2013_2nd%20Annual%20Meeting_of%20the%20LoCARNet_in_Yokohama.pdf

LoCARNet 2nd Annual Meeting:
https://lcs-rnet.org/locarnet_meetings/2013/07/571

Archive (English)